Nola och förändringsresan
Visste du att matindustrin står för nästan en tredjedel av världens utsläpp? Våra måltider utgör helt enkelt en stor del av vår klimatkris. Men, det betyder också att våra matvanor kan göra en reell skillnad, fantastiskt!
Vi vill lyfta växtriket och dess smakpotential, självklart får även kött, fisk och mejeri vara med på menyn! – men bara när det finns tillit till producenten.
Utöver att alltid göra medvetna val så jobbar vi tillsammans med WWF och Klimato, för att kalkylera och servera mat med en låg klimatpåverkan - leta efter ”One Planet Plate”-märkningen i vår meny. Det är en WWF-kvalitetsstämpel vi är mäkta stolta över. Stämpeln verifierar att rätten tar hänsyn till biologisk mångfald och har ett klimatavtryck så lågt som under 0.5 kg CO2e/portion.
Tillsammans gör vi skillnad, en tallrik i taget!
Grunden
Vårt motto: Lokalt | Ansvarsfullt | I Säsong
Vår filosofi är enkel; Vi tror på att skapa fantastiska rätter gjorda från grunden med lokala och hållbara råvaror i säsong. Vi vill låta det bästa Sverige har att erbjuda få ta hedersplatsen på tallriken. För att nå dit så arbetar vi tätt med våra lokala leverantörer och bönder. Vad som räknas som ”lokal” kan beroende på säsong sträcka sig från Kiruna i norr till Ystad i söder.
Vi kompromissar aldrig med smakupplevelsen - målet är att alltid ge er en kulinarisk upplevelse, en som är både smakfull och snäll mot vårt klimat och biologiska mångfald.
Team Nola
Precis som vi vill ha ansikten på de vi handlar våra råvaror av tänker vi att ni vill ha ett ansikte på dem som lagar er mat.
PATRIK MED K (kökschef) som smaksäkert står som en fura fast i sin tro att alla går att (hållbarhets)frälsa bara maten är god (och vi tror honom!) ----- GABRIELLA (restaurangchef) är här för ER, och hon kommer garanterat alltid försöka trolla med knäna för att säkerställa toppservice och att ni har vad ni behöver ------ EMELIE (sous-chef) med sitt lekfulla och inspirerande sätt att hantera vår lokala råvara – missa inte hennes shrub! ------- PATRICK MED CK (sous-chef) är lika lugn som han är nyfiken och som gladast när han får experimentera med världens mat ------ CAMILLA (bagare) är ’the mastermind’ bakom alla våra bakade godsaker och med sina 40 års erfarenhet bakar hon de mest oemotståndliga saker (missa inte vår alldeles egna surdeg) ---- ANDRÉ (barista och blomsterguru) välkomnar dig på morgonen med det bredaste av leenden och sin berömda latte!